Plněné roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 142.4 mg
  • Draslík 482.3 mg
  • Vláknina 1318.2 mg
  • Vitamín A 1318.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.

  • 2

    Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.

  • 3

    Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.

  • 4

    Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.

  • 5

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.

  • 6

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu