Plněné roštěnky
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 142.4 mg
- Draslík 482.3 mg
- Vláknina 1318.2 mg
- Vitamín A 1318.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého masa nakrájíme 5 plátků.
-
2
Jeden plátek dvakrát umemele, přidáme sardelovou pastu, vejce, petrželku, nasekané kapary, citronovou kůru a kyselou smetanu. Umícháme hladkou náplň.
-
3
Roštěnky naklepeme, osolíme, na každou položíme část náplně a rozetřeme ji. Plátky sbalíme a sepneme.
-
4
Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a závitky po obou stranách opečeme. Potom je dusíme mírně podlité doměkka.
-
5
Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a povaříme.
-
6
Podáváme s opečenými bramborami.