Celerová polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 1330.2 mg
  • Vláknina 6016.3 mg
  • Vitamín A 6016.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Přidáme nakrájené houby a povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Očištěný celer nastrouháme nahrubo a přidáme do povařené jíšky. Vše vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Rohlíky nakrájíme na nudličky a nasucho je opražíme. Přidáme máslo a mimo plotnu promícháme. Podáváme zvlášť jako vložku do polévky.

Komentáře k receptu