Hovězí polévka se smaženým hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 62.9 mg
- Draslík 824.3 mg
- Vláknina 918.6 mg
- Vitamín A 918.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme prosátou mouku, až vznikne řidší hladké těstíčko. Z těstíčka obvyklým způsobem usmažíme hrášek a necháme jej na cedníku okapat.
-
3
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se smaženým hráškem vkládáme do polévky až při podávání.