Džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 54 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 76.6 mg
- Draslík 615 mg
- Vláknina 6594 mg
- Vitamín A 6594 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme a dusíme.
-
2
K poloměkkému masu přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájené brambory, papriky a mrkev. Vše dusíme doměkka.
-
3
Před koncem dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme.
-
4
Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou.