Kapustové karbanátky smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 528.8 mg
- Vláknina 5349 mg
- Vitamín A 5349 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
-
4
Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova.
-
5
Ihned podáváme.