Kapustové karbanátky smažené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Česnek
  • 1000 g Kapusta hlávková
  • 200 g Slanina vepřová
  • 80 g Vejce slepičí
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Strouhanka
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 22.22 g Tuk
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 528.8 mg
  • Vláknina 5349 mg
  • Vitamín A 5349 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 4

    Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu