Zapékaný celer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1129 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 744.8 mg
- Vláknina 8888 mg
- Vitamín A 8888 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky.
-
2
Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme.
-
4
Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí.