Zapékaný celer

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Celer bulvový
  • 20 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 150 g Strouhanka
  • 160 g Vejce slepičí
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1129 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 744.8 mg
  • Vláknina 8888 mg
  • Vitamín A 8888 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme.

  • 4

    Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu