Lázeňská zeleninová směs
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 49 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 163.4 mg
- Vláknina 2821 mg
- Vitamín A 2821 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dušenou šunku nakrájíme na malé kostičky a krátce ji podusíme na másle.
-
2
Přidáme očištěnou, jemně nakrájenou a zvlášť uvařenou zeleninu, sterilovaný hrášek a nakrájenou petrželovou nať. Vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a osolíme.
-
3
Směs nalijeme do máslem vymazaných srnčích hřbetů a zvolna vaříme v páře, až vejce ztuhnou.
-
4
Nakonec hotovou směs vyklopíme a nakrájíme na porce.