Kuřecí maso na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 92.7 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 497.6 mg
  • Vitamín A 497.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle doměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a za stálého míchání zprudka opečeme na pánvi na oleji. Zaprášíme moukou a osmahneme.

  • 3

    Vše zalijeme smetanou, přidáme kečup, hříbky, sůl a chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu