Vejce zapečená v houbové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 268.6 mg
  • Draslík 349.9 mg
  • Vláknina 3921.3 mg
  • Vitamín A 3921.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle na pánvi. Přidáme očištěné, nakrájené houby, vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vodou s Vegetou. Vše osolíme, opepříme a povaříme.

  • 2

    V zahoustlé omáčce vyhloubíme 4 důlky, vklepneme do nich vejce, bílky osolíme a dáme do trouby zapéci.

  • 3

    Asi po 5 minutách vejce pokapeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme.

Komentáře k receptu