Lilky plněné houbami a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 882.8 mg
  • Vláknina 21099.8 mg
  • Vitamín A 21099.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme.

  • 3

    Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků.

  • 4

    Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka.

Komentáře k receptu