Hovězí pečeně na zelenině
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 750 g Hovězí kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 šálek Zelenina kořenová
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 39 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 1949.7 mg
- Vláknina 44868.9 mg
- Vitamín A 44868.9 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme máslo,koření, nakrájenou zeleninu a cibuli. Když se zelenina osmahne, opečeme na ní maso po všech stranách.
-
3
Opečené maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě nejdříve přikryté a dopečeme bez poklice.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme a přecedíme.