Lokše z bramborového těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 716 mg
  • Vláknina 16275 mg
  • Vitamín A 16275 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách.

  • 3

    Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu