Zeleninové karbanátky
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Kapusta hlávková
- 100 g Kedlubna
- 100 g Mrkev kořen
- 70 g Sádlo škvařené
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 79 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 345.6 mg
- Vláknina 8327.8 mg
- Vitamín A 8327.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání ji nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Přidáme zeleninu, nakrájenou a na sádle zpěněnou cibuli, vejce, pepř, sůl a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.
-
3
Z těsta tvoříme karbanátky na prkénku posypaném strouhankou. Usmažíme je na rozehřátém sádle.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.