Základní vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Drůbeží maso
  • 680 g Vepřová žebra
  • 3 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 3 ks Zázvor celý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 273.7 mg
  • Draslík 480.6 mg
  • Vláknina 1152 mg
  • Vitamín A 1152 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu stočené cibulky a drcený, neloupaný zázvor.

  • 2

    Přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na mírném ohni, bez pokličky vaříme cca 2-3h.

  • 3

    Poté vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme rýžové víno nebo suché sherry, přivedeme znovu k varu a povaříme další 2-3min.

  • 4

    Hotový vývar necháme vychladnout a uchováme v lednici. Můžeme rovněž zamrazit.

Komentáře k receptu