Hovězí polévka s masem a nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 191 mg
- Vláknina 2383.5 mg
- Vitamín A 2383.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.
-
2
Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.
-
3
Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
-
4
Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.