Rajčata po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 210.9 mg
- Vláknina 2277.3 mg
- Vitamín A 2277.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata rozkrojíme příčně na poloviny a odstraníme zrnka.
-
2
Rajčata osolíme, opepříme a naplníme směsí strouhanky, utřeného česneku a nasekané petrželky. Pokapeme olejem a pečeme asi 15 minut v horké troubě nebo pod grilem. Rajčata mají být měkká a na povrchu zčervenalá.