Candát s ovčím sýrem
Suroviny
- 20 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Candát obecný
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 41.9 mg
- Vláknina 159.8 mg
- Vitamín A 159.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta očistíme a rozkrojíme na poloviny. Páteř vykrojíme a maso nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 minut.
-
2
Porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a na oleji zvolna opečeme po obou stranách.
-
3
Krátce před dopečením posypeme maso nastrouhaným ovčím sýrem promíchaným s bylinkami.