Okoun na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1085 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 192 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 176.7 mg
- Vláknina 3404.5 mg
- Vitamín A 3404.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou.
-
2
Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova a přendáme je na nahřátý talíř.
-
3
Vypečenou šťávu zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme jemně nakrájený pórek a povaříme.
-
4
Okouny na talíři přelijeme šťávou, pokapeme citronem a posypeme petrželkou.