Okoun na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Okoun říční
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 hrnek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1085 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 192 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 3404.5 mg
  • Vitamín A 3404.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou.

  • 2

    Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova a přendáme je na nahřátý talíř.

  • 3

    Vypečenou šťávu zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme jemně nakrájený pórek a povaříme.

  • 4

    Okouny na talíři přelijeme šťávou, pokapeme citronem a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu