Kapr na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Kapr obecný
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 hrnek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2403 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 158.2 mg
  • Draslík 148.3 mg
  • Vláknina 3447.5 mg
  • Vitamín A 3447.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra rozdělíme na porce. Osolíme, okmínujeme a po jedné straně opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Porce kapra obrátíme, přidáme kolečka cibule, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme na nahřátý talíř.

  • 3

    Do vypečené šťávy přimícháme máslo, sójovou omáčku a mouku. Necháme přejít varem. Vložíme zpět porce ryby a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu