Zeleninové rizoto s párkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule
- 4 ks Párky jemné
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 3 hrnek Rýže dušená
- 1 hrnek Voda pitná
- 3 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 360.1 mg
- Vláknina 5915.2 mg
- Vitamín A 5915.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájené párky, na proužky nakrájené papriky, chilli papričky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme špetku papriky a oregana a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
-
3
Nakonec vmícháme kečup a vše promícháme s uvařenou rýží.