Párky v rajčatové omáčce
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 4 ks Párky jemné
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 hrnek Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 456.1 mg
- Vláknina 5569.4 mg
- Vitamín A 5569.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme.
-
2
Přidáme rozkrojenou cibuli, na plátky nakrájený celer, na dílky nakrájená rajčata a koření. Vše vaříme asi 20 minut.
-
3
Omáčku prolisujeme přes cedník, osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájené párky a krátce prohřejeme.