Tykev na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 21.5 mg
- Draslík 285.1 mg
- Vláknina 2838.3 mg
- Vitamín A 2838.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.
-
2
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
-
3
Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.