Dušená játra s míchanými vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra telecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 603.5 mg
  • Draslík 437.7 mg
  • Vláknina 1301.3 mg
  • Vitamín A 1301.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V kastrole na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, nakrájená játra a dusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Šťávu vydusíme, játra zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vařící vodou a povaříme.

  • 4

    Hotová játra upravíme na mísu a osolíme. Okolo nich vytvoříme kruh z vajec míchaných na másle a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu