Jehněčí maso na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 1035.3 mg
  • Vláknina 1539 mg
  • Vitamín A 1539 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.

  • 2

    V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk.

  • 3

    Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s knedlíky.

Komentáře k receptu