Jehněčí maso na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 38 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 1035.3 mg
- Vláknina 1539 mg
- Vitamín A 1539 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
-
2
V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk.
-
3
Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s knedlíky.