Lín po zbojnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Lín
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1139 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 179 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 222.8 mg
  • Vláknina 4962.8 mg
  • Vitamín A 4962.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté líny na hřbetě nařízneme a do otvorů vložíme plátky jablka. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    Čtyři pláty alobalu potřeme olejem, rozložíme na ně líny, poklademe kolečky cibule, nudličkami slaniny, kostičkami jablek a petrželkou. Navrch každé porce dáme lžíci másla. Okraje alobalu dobře uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.

  • 3

    Pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu