Krkonošský macek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Brambory
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 861.4 mg
  • Vláknina 13965.5 mg
  • Vitamín A 13965.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a skořici. Vše umícháme dohladka.

  • 2

    Tvarohovou hmotu rozetřeme do silně vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu