Krkonošský macek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 17 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 861.4 mg
- Vláknina 13965.5 mg
- Vitamín A 13965.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a skořici. Vše umícháme dohladka.
-
2
Tvarohovou hmotu rozetřeme do silně vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
3
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.