Houbová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Houby sušené
  • 100 g Tuk
  • 150 g Cibule
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Pepř černý celý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 161.3 mg
  • Vláknina 1514 mg
  • Vitamín A 1514 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).

  • 2

    Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.

  • 3

    Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.

  • 4

    Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.

  • 5

    Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.

  • 6

    Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.

Komentáře k receptu