Houbová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 161.3 mg
- Vláknina 1514 mg
- Vitamín A 1514 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).
-
2
Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.
-
3
Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.
-
4
Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.
-
5
Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.
-
6
Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.