Pažitková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 61.8 mg
- Vláknina 1130 mg
- Vitamín A 1130 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.
-
2
Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.
-
3
Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
-
4
Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.
-
5
Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.