Celerový mozeček s vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Ovesné vločky
  • 4 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 284.3 mg
  • Draslík 810.5 mg
  • Vláknina 22218 mg
  • Vitamín A 22218 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky namočíme do mléka (nebo do vody) a necháme je 2 hodiny bobtnat.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer a krátce jej opečeme. Přimícháme vločky, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme vejce a za stálého mícháni je necháme ztuhnout.

  • 3

    Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu