Houbový ovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Křen
  • 2 ks Bobkový list
  • 12 ks Houby čerstvé
  • 6 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1038.9 mg
  • Vláknina 35571.9 mg
  • Vitamín A 35571.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby rozkrojíme na polovinu a vložíme do vroucí osolené vody s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Houby vyjmeme a necháme okapat. Na talíři je přelijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným křenem.

  • 3

    Houby můžeme podávat také s hořčicí nebo s jablkovým křenem.

Komentáře k receptu