Uzené maso s čočkou a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 hrnek Čočka jedlá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 1227.1 mg
  • Vláknina 70525.8 mg
  • Vitamín A 70525.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.

  • 2

    Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.

  • 3

    Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.

Komentáře k receptu