Rychlý litý perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 4 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 3.8 mg
- Vláknina 3701.7 mg
- Vitamín A 3701.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek.
-
2
Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
3
Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici.