Pečená kančí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 29 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 95.2 mg
- Vláknina 1086.5 mg
- Vitamín A 1086.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.
-
2
Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.
-
3
Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.
-
4
Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.