Skopový hřbet Metternich
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 639 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 331.1 mg
- Vláknina 1581.8 mg
- Vitamín A 1581.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
-
2
Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.
-
3
Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.
-
4
Podáváme s rýží.