Skopová kýta po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 1715.7 mg
  • Vláknina 43621.2 mg
  • Vitamín A 43621.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, vykostěnou kýtu uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou zeleninou, cibulí, bylinkami a kořením doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru a provaříme. Přidáme 4 lžíce kysané smetany, kapary a ocet.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenou uvařenou zeleninou a obložíme vařenými bramborami.

  • 4

    Podáváme s kaparovou omáčkou.

Komentáře k receptu