Skopová kýta pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Skopová kýta
  • 50 g Tuk
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 261 mg
  • Vláknina 152.6 mg
  • Vitamín A 152.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.

  • 2

    Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.

  • 3

    Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.

  • 4

    Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.

  • 5

    Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.

Komentáře k receptu