Skopová kýta pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 65 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 261 mg
- Vláknina 152.6 mg
- Vitamín A 152.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.
-
2
Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.
-
3
Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.
-
4
Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.
-
5
Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.