Šunka pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 ks Hřebíček
  • 0.25 l Víno bílé
  • 10.5 kg Šunka od kosti
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1830 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 11228 mg
  • Bílkoviny 147 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 567 mg
  • Draslík 2118.3 mg
  • Vláknina 684 mg
  • Vitamín A 684 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku z kýty (s kostí) omyjeme studenou vodou a vložíme ji do pekáče kůžičkou dospod. Zalijeme 1/4l vína a 3/4l vroucí vody. Šunku pečeme za častého polévání vodou asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom maso obrátíme a kůžičku nakrájíme na čtverečky 1x1cm - řez nesmí být příliš hluboký. Do každého čtverečku zapíchneme hřebíček a pečeme za stálého polévání, až je šunka měkká a při píchnutí vidličkou vytéká čirá šťáva.

Komentáře k receptu