Holoubata pečená se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 55 g
- Sodík 763 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 319 mg
- Draslík 816 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškubaným holoubatům odřízneme krk, křídla a drápky, vykucháme je, omyjeme a osušíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, uvnitř i vně je osolíme a opepříme.
-
2
Maso zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme bez podlévání jako kuře asi 20 minut.