Vepřové nožičky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1347 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 127 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 452.5 mg
  • Draslík 1196.6 mg
  • Vláknina 41998.8 mg
  • Vitamín A 41998.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté nožičky nasekáme na plátky. Do kastrolu vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, potom plátky masa, vše osolíme, okořeníme a zalijeme vodou. Pod pokličkou vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Smetanu rozmícháme s moukou a vlijeme do omáčky. Dobře provaříme a prolisujeme na maso, rozložené na míse.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu