Telecí řízky s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Lišky čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147.6 mg
  • Draslík 821.7 mg
  • Vláknina 519.5 mg
  • Vitamín A 519.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.

  • 2

    Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.

  • 3

    Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.

  • 4

    Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.

Komentáře k receptu