Štýrský vepřový jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 45 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 252.5 mg
- Draslík 1470.6 mg
- Vláknina 41068.2 mg
- Vitamín A 41068.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jazyky vložíme do osolené vody. Přidáme pepř, ocet, bobkový list, tymián, česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na mírném ohni vše vaříme asi 2 hodiny.
-
2
Měkké jazyky vyjmeme z polévky, odstraníme kůži a nakrájíme je na 2cm silné plátky.
-
3
Nakonec jazyky přelijeme trochou horkého vývaru a podáváme s nastrouhaným křenem.