Omáčka Bordelaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Morek
  • 100 g Šalotka
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 0.25 l Víno červené
  • 0.5 l Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2730 kcal
  • Sacharidy 243 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 243 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4987.4 mg
  • Vláknina 183863 mg
  • Vitamín A 183863 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 155.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zprudka svaříme 1/8 l červeného vína s nakrájenou šalotkou, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Přilijeme hnědou omáčku, ještě svaříme a prolisujeme.

  • 2

    Morek bez úlomků kostí nasekáme na kostičky, ohřejeme v 1/8 l červeného vína a přidáme jako vložku do připravené omáčky.

Komentáře k receptu