Omáčka Bordelaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2730 kcal
- Sacharidy 243 g
- Tuky 180 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 243 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4987.4 mg
- Vláknina 183863 mg
- Vitamín A 183863 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 155.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 112.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zprudka svaříme 1/8 l červeného vína s nakrájenou šalotkou, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Přilijeme hnědou omáčku, ještě svaříme a prolisujeme.
-
2
Morek bez úlomků kostí nasekáme na kostičky, ohřejeme v 1/8 l červeného vína a přidáme jako vložku do připravené omáčky.