Dušené ředkvičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 30 ks Ředkvička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 483.6 mg
  • Vláknina 6970.8 mg
  • Vitamín A 6970.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na plátky nakrájené ředkvičky (neloupané), osolíme a mírně podlité dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Zbylé máslo smícháme s moukou, v malých kouscích je přidáme do šťávy a vše ještě krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu