Madeirská omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2162 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 2334.4 mg
  • Vláknina 4459 mg
  • Vitamín A 4459 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme očištěné, nasekané žampiony, nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.

  • 2

    Omáčku přecedíme, přilijeme víno, osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a za stálého šlehání povaříme.

Komentáře k receptu