Omáčka z čerstvých okurek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.375 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1819 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 2605.9 mg
  • Vláknina 10429 mg
  • Vitamín A 10429 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a kyselou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a trochu octa. Vše necháme dobře provařit.

  • 2

    Nakonec přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku a uvaříme ji doměkka.

  • 3

    Hotovou omáčku posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu