Omáčka z čerstvých okurek
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Petržel - nať
- 5 g Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.375 l Vývar z hovězích kostí
- 0.125 l Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1018 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1819 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 143.8 mg
- Draslík 2605.9 mg
- Vláknina 10429 mg
- Vitamín A 10429 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a kyselou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a trochu octa. Vše necháme dobře provařit.
-
2
Nakonec přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku a uvaříme ji doměkka.
-
3
Hotovou omáčku posypeme nasekaným koprem.