Škeble v zeleninovém vývaru s vínem
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 60 g Karotka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 16 ks Škeble čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.125 l Víno bílé
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 92 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 303.1 mg
- Draslík 2963.2 mg
- Vláknina 11363.5 mg
- Vitamín A 11363.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 141.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
-
2
Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu, škeble a osmahneme ještě asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a necháme jednou přejít varem. Na mírném ohni necháme asi 5 minut táhnout.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou petrželku, obložíme plátky citronu a ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je česneková bageta.