Kapr špikovaný
Suroviny
- 100 g Cibule
- 1200 g Kapr obecný
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Slanina vepřová
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.0625 l Víno bílé
- 0.0625 l Ocet kvasný lihový
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1141 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 241.1 mg
- Draslík 1404.4 mg
- Vláknina 2339 mg
- Vitamín A 2339 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra omyjeme, hřbet zbavíme kůže a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a marinujeme ve směsi nakrájené cibule, kořenové zeleniny, bobkového listu, vína a octa nejméně 2 hodiny.
-
2
Potom kapra vložíme do vymaštěného pekáčku břichem dolů, obložíme jej plátky slaniny a pečeme v horké troubě. Podléváme vlastní šťávou. Upečenou rybu přendáme na mísu a necháme na teplém místě.
-
3
Ve vypečené šťávě osmahneme mouku a přidáme nasekané kapary. Vše zalijeme marinádou a doplníme vývarem na 1/2l. Omáčku povaříme, prolisujeme a podáváme k pečené rybě.