Bujonové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 5 g Celer - nať
  • 50 g Pórek
  • 5 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 1316.3 mg
  • Vláknina 10125.9 mg
  • Vitamín A 10125.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka.

  • 3

    Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou.

  • 4

    Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu