Dušené (sautierované) kuře se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1097 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 76 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 333.8 mg
- Draslík 995.4 mg
- Vláknina 1577.6 mg
- Vitamín A 1577.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.
-
2
V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.
-
3
V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.
-
4
Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.
-
5
Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.