Dušené (sautierované) kuře se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1097 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 333.8 mg
  • Draslík 995.4 mg
  • Vláknina 1577.6 mg
  • Vitamín A 1577.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.

  • 2

    V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.

  • 3

    V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.

  • 4

    Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.

  • 5

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu