Jehněčí v hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 600 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Karotka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 598.3 mg
  • Vláknina 5916.6 mg
  • Vitamín A 5916.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme ocet, nakrájenou cibuli, karotku, mrkev a pórek. Pod pokličkou vše vaříme doměkka.

  • 2

    Hotový pokrm upravíme na mísu a posypeme směsí nasekané petrželky, utřeného česneku a na másle osmažené strouhanky.

Komentáře k receptu